19 juni 2019

Audit & Co zoekt ervaren én beginnende accountants met echte passie voor Audit

Audit & Co: controle middels co-creatie en ondernemerschap

Het gat opvullen van kantoren die niet (meer) zelf controles uitvoeren, maar die wel controleplichtige klanten hebben. Dat is het doel van Audit & Co, aldus Willem de Haas, sinds 2017 verantwoordelijk voor dit concept. Nu dat gat groeiende is, wordt de roep om vakkundige accountants met een goed gevoel voor ondernemerschap, ook groter.

Organisatiesensitiviteit als sleutelwoord

Naast een goed gevoel voor ondernemerschap moet een echte Audit & Co-accountant ook beschikken over een gevoel voor het ‘andere’ kantoor. Waarom? Het zijn veelal de kleine(re) kantoren die hun controlelicenties kwijtraken of opgeven. Ook de Big-4 stoten, voor hen kleine klanten, af. Hoe dan ook, heb je binnen Audit & Co te maken met een tweetal factoren: de gecontroleerde ondernemer én het accountantskantoor. Dat vergt een andere aanpak, waarbij organisatiesensitiviteit het toverwoord is.

Co-creatie met de ondernemer en je collega-kantoor

Dit is tegelijkertijd een van de leukste dingen aan je werk: het feit dat je middels co-creatie met het relationele accountantskantoor de ondernemer benadert. Zo’n manier van werken en met elkaar omgaan vraagt eveneens om bepaalde vaardigheden – en dat is waar die organisatiesensitiviteit om de hoek komt kijken. Van belang is om aan te voelen tot hoever je kunt gaan in de samenwerking met beide partijen.

Om de co-creatie te laten slagen is het van belang dat je niet op dag één van de samenwerking al het onderste uit de kan wilt halen, maar dat je dit proces geduldig laat verlopen en hier de tijd voor neemt.

Kwaliteit staat altijd voorop

Dit alles neemt natuurlijk niet weg dat het een potentiële Controleleider of Assistent Audit niet aan de nodige vaktechnische kennis mag ontbreken, integendeel. Kwaliteit staat voorop. Toch komt er nog meer om de hoek kijken dan bij een breder kantoor, want een scherpe commerciële blik is cruciaal. Audit & Co is groeiende, dus je eigen ondernemerschap en commercialiteit krijgen vrij baan.

Kortom: er wordt veel van je verwacht. Daar staat gelukkig ook veel tegenover. Wat? Flexibiliteit, bijvoorbeeld. Als accountant bij Audit & Co ben je baas over je eigen agenda. Je bent regelmatig onderweg naar klanten en bepaalt zelf waar je werkt: thuiswerken kan net zo goed als gebruik maken van de kantoren in Alphen, Den Bosch, Gouda en Ridderkerk.

Veel vrijheid in een sfeer van ondernemerschap

Audit & Co is misschien een typisch audit only-concept, maar in de praktijk juist onderscheidend. Door de vrijheid en flexibiliteit onderscheidt Audit & Co zich van anderen met een pure focus op Audit. Je omgeving bestaat louter uit mensen met dezelfde achtergrond en je werkt binnen een sfeer van – daar is-ie weer – ondernemerschap, waar iedereen hetzelfde doel heeft: kwaliteit leveren.

Juiste mensen met juiste kwalificaties

Audit & Co is dan ook niet per se een heel uniek concept. Onze ondernemende strategie in combinatie met kwaliteitsbesef en een eigen visie zijn echter wel uniek binnen de Audit. We zien het belang van het inzetten van de juiste mensen, met de juiste kwalificaties, op de juiste plekken, om zo te kunnen anticiperen op de vraag vanuit de markt. Dit doen we met veel passie, kennis en kunde van het vak. Werk jij ook het liefst op deze manier?


Toestemming voor het gebruik van cookies

Met 'Bekijk details' kun je aangeven welke cookies we wel en niet mogen gebruiken en sla je voorkeuren op.

Privacyverklaring | Sluiten
Bekijk details