Interview Kimberley Maat

Onze klanten zijn vaak nog van zo’n omvang dat ik als gevorderd assistent ook zelf de gesprekken met de financieel directeur of algemeen directeur kan voeren.

 

Audit & Co is een audit only kantoor en gespecialiseerd in de wettelijke controle van jaarrekeningen in het (groot)MKB. Daarbij werken wij samen met accountantskantoren die deze wettelijke controles niet zelf uitvoeren. Op dit moment staan er vacatures open voor een Controleleider en een (gevorderd) Assistent Audit, allebei voor 24 – 40 uur per week. Maar hoe is het eigenlijk om bij Audit & Co te werken? Kimberley Maat, gevorderd Assistent Accountant bij Audit & Co, vertelt het je.

 

Kimberley werkt nu bijna 1,5 jaar bij Audit & Co. Hiervoor werkte ze ruim 4 jaar als Trainee Accountant bij de Belastingdienst. Ze benaderde Audit & Co zelf. Kimberley: “Ik ben bezig met de opleiding tot registeraccountant. En hoewel ik bij de Belastingdienst ook in de controlepraktijk werkte, merkte ik dat dit werk onvoldoende aansloot bij mijn opleiding. Ik wilde dus graag de overstap maken naar een accountantskantoor. Daarbij heb ik bewust gekozen voor een kantoor dat niet te groot is, maar wel zo groot dat er genoeg mogelijk is. Bij het eerste kopje koffie bij Audit & Co klikte het zo goed dat we met elkaar zijn verdergegaan.”

 

Afwisseling

Het werk bij Audit & Co bevalt Kimberley erg goed: “We werken in kleine controleteams met elkaar samen, meestal met 3 collega’s. Binnen deze teams sparren we veel en is het contact laagdrempelig. Je kunt hier zo bij iedereen binnenlopen met een vraag.”

 

Kimberley werkt voor veel verschillende type klanten en binnen verschillende branches, van handels- en productieondernemingen tot grote dienstverleners. “Die afwisseling vind ik erg leuk,” vervolgt Kimberley. “Binnen het team is er dan altijd wel iemand, meestal de controleleider, die goed op de hoogte is van de specifieke aandachtspunten binnen die branche. Dat is erg leerzaam.”

 

De teams van Audit & Co proberen hun werkzaamheden zo veel mogelijk bij de klant zelf uit te voeren. “Daardoor leren we het bedrijf goed kennen en zijn de lijntjes met de klant kort. Onze klanten zijn vaak nog van zo’n omvang dat ik als gevorderd assistent ook zelf de gesprekken met de financieel directeur of algemeen directeur kan voeren.”

 

Doorgroeimogelijkheden

Als je bij Audit & Co komt werken, krijg je een vaste mentor met wie je een aantal keer per jaar spart over je ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Op de vraag hoe Kimberley dit ervaart, antwoordt ze: “Gelet op het pad dat de meeste mensen binnen de accountancy afleggen ben ik wel een beetje een vreemde eend in de bijt. Ik had natuurlijk al een aantal jaar werkervaring en ben niet als beginnend assistent bij Audit & Co gestart. Tegelijkertijd moest ik wel een aantal nieuwe dingen leren die voor anderen vanzelfsprekend waren. Maar daarin ben ik goed begeleid. Zo was er voordat ik in dienst kwam al een praktijkbegeleider geregeld voor  het vervolg van mijn praktijkopleiding. Op dit moment sta ik op het punt dat ik graag een volgende stap zou willen maken naar controleleider. Met mijn mentor heb ik nu afgesproken dat we samen gaan kijken wat ik bij de komende controles kan doen om die ontwikkeling ook echt te kunnen doormaken.”

 

Sfeer

Op de vraag hoe Kimberley de sfeer binnen Audit & Co zou typeren, antwoordt ze: “Het is echt een hechte groep collega’s, waarbij we oog hebben voor elkaar. Daarnaast ervaar ik weinig hiërarchie en doe je, ongeacht je functie, echt mee. Ook is er ruimte voor leuke activiteiten, eens in de zoveel tijd gaan we bijvoorbeeld met de groep assistenten borrelen. Recent is de wens uitgesproken om dit soort activiteiten vaker te doen. Deze wens is gelijk omgezet in actie, aangezien we na onze aankomende teambijeenkomst gelijk aansluitend met elkaar gaan dineren.”