Nieuws

Vanuit het concept van Co-creatie laat Audit & Co graag andere accountantskantoren in de praktijk meeprofiteren van onze kennis en ervaring. Onze kennis delen wij graag met u.

Nieuws

Blijf op de hoogte en volg hier het nieuws wat voor u relevant is. Heeft u vragen over een bericht, neem dan contact met ons op.

Neem contact op

18 februari 2021

Rapport Data-analyse bij niet-OOB-accountantsorganisaties. Hoe anticipeert u op de aangekondigde aanscherping van het toezicht?

Recent is binnen accountantsland (wederom) de nodige ophef ontstaan, dit naar aanleiding van het AFM-rapport “Data-analyse niet-OOB accountantsorganisaties”.

De AFM beweert in haar rapport LEES MEER »

2 april 2020

Protocol coronavirus

Corona

De wereld is in de greep van het coronavirus. Het is belangrijk om nuchter te blijven en op een juiste manier te anticiperen op deze crisis. Wij doen ons uiterste best om u als klant daarbij LEES MEER »

27 februari 2020

Kwaliteit voorop: hoe Audit & Co ervoor zorgt dat de kwaliteit bij controles gewaarborgd blijft

Kwaliteit bij controles

De afgelopen periode is er opnieuw veel aandacht voor het accountantsberoep. In november concludeerde de AFM dat er nog steeds veel winst valt te behalen als het gaat LEES MEER »

5 december 2019

Hoe Audit & Co je kan helpen bij het maken van een broodnodige digitaliseringsslag

Digitalisering met Audit & Co

In de vorige blog bespraken we met Jan de Graaf (‘Mr. Audit & Co’) het hoe en waarom achter zijn besluit om de kar voor Audit & Co te gaan trekken en LEES MEER »

24 oktober 2019

Een baan vol nauwkeurige samenwerkingen en vaktechnische discussies?

Welkom bij Audit & Co

Jan de Graaf mag je gerust Mr. Audit & Co noemen. Als eerste medewerker van Audit & Co probeert hij er iedere dag weer voor te zorgen dat, zoals hij het zelf LEES MEER »

19 juni 2019

Audit & Co zoekt ervaren én beginnende accountants met echte passie voor Audit

Audit & Co: controle middels co-creatie en ondernemerschap

Het gat opvullen van kantoren die niet (meer) zelf controles uitvoeren, maar die wel controleplichtige klanten hebben. Dat is het LEES MEER »

19 maart 2019

Identificeren en verifiëren en vastlegging

Wwft

Op 25 juli 2018 is de aangepaste Wwft als nieuwe wetgeving geïntroduceerd. Wij hebben in de praktijk gemerkt dat er veel onduidelijkheid is over het verschil tussen identificeren en verifiëren, LEES MEER »

9 januari 2019

Nieuw PE-model accountants per 1 januari 2019 gefaseerd ingevoerd

Met ingang van 1 januari 2019 wordt een nieuw PE-model geleidelijk ingevoerd voor accountants. Een nieuw model dat beroepsontwikkeling centraal stelt en gericht is op het leerresultaat in plaats LEES MEER »

9 januari 2019

Politieke partijen willen doorpakken met Commissie Toekomst Accountancysector

CDA, D66, VVD, SP en GroenLinks zijn voorstander van het invoeren van de Commissie Toekomst Accountancysector om zo kwaliteitsverbetering in de sector te versnellen.

Dat bleek uit het Algemeen Overleg LEES MEER »

30 november 2018

Arbeidsmarkt beperkt groei accountantssector

De accountancy kan in volume niet veel meer groeien, door gebrek aan arbeidscapaciteit. De rek moet komen uit verdere verhoging van de productiviteit. Door het tekort aan mensen nemen de salarissen LEES MEER »

30 november 2018

AFM verkent kwetsbaarheden in structuur accountancysector

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een verkenning gedaan naar kwetsbaarheden in de structuur van de accountancysector. Zij wil hiermee vanuit haar rol als toezichthouder bijdragen aan het debat LEES MEER »

17 oktober 2018

Reactie SRA op MCA-rapport: We moeten de juiste dingen goed doen

Met veel belangstelling heeft SRA kennisgenomen van het kritische rapport ‘Doorpakken!’, dat de Monitoring Commissie Accountancy (MCA) gisteren publiceerde. Het is waardevol en leerzaam om te weten en LEES MEER »

17 oktober 2018

Bijzondere assuranceopdrachten en de ViO of: Hoe onafhankelijk moet je zijn?

Accountant-trainees die begonnen zijn met hun praktijkstage als mkb-accountant moeten elk jaar een aantal assuranceopdrachten uitvoeren. Een belangrijk aantal daarvan kiest ervoor om dit met begeleidingsdagen LEES MEER »

27 september 2018

Wij stellen graag Jan de Graaf aan u voor!

Begin deze maand is onze nieuwe Controleleider MSc Jan de Graaf RA vol energie gestart. Bij Audit & Co zijn de werkzaamheden met name gericht op de controles van jaarrekeningen van (middel)grote MKB LEES MEER »

6 september 2018

Compensatie transitievergoeding ook voor grote werkgevers

Zowel kleine als grote werkgevers komen in aanmerking voor de compensatieregeling transitievergoeding bij langdurige arbeidsongeschiktheid. Dit heeft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid LEES MEER »

5 september 2018

Deadline aanvraag subsidie praktijkleren!

Heeft u het afgelopen jaar werknemers binnen uw bedrijf opgeleid, dan kunt u onder voorwaarden in aanmerking komen voor een subsidie van maximaal € 2.700 per leerling. Deze subsidie moet u uiterlijk 17 LEES MEER »

4 september 2018

AVG: 12 gewoon goede maatregelen

25 mei ligt al een paar maanden achter ons. De tsunami van nieuwe privacy- en verwerkingsovereenkomsten is klaar, de vakantie achter de rug. Tijd om werk te maken van serieuze privacybescherming. Gewoon LEES MEER »

11 juli 2018

Afschaffing subsidie praktijkleren aanstaande?

Zo vlak voor de vakantieperiode helpen we u nog even herinneren aan de deadline voor de subsidie praktijkleren. Die verloopt namelijk op 17 september 2018 om 17.00 uur!

De subsidie is bedoeld voor bedrijven, LEES MEER »

11 juli 2018

Aftrekbeperking gebruik privébezittingen in onderneming

De belastingheffing in box 3 vindt plaats op forfaitaire wijze. Tot 1 januari 2017 was de grondslag 4% van de waarde, die tegen 30% belast werd. Een effectief tarief van 1,2% dus. Met ingang van 1 januari LEES MEER »

Toestemming voor het gebruik van cookies

Met 'Bekijk details' kun je aangeven welke cookies we wel en niet mogen gebruiken en sla je voorkeuren op.

Privacyverklaring | Sluiten
Bekijk details